9805098790cb4fb9bf9f40c5bbada422

 

Mars’ta yaşam başlıyor! Kendi biyosferimizi tasarlayarak ekosistemlerin işleyişini keşfediyoruz. Bir mühendis gibi çalışırken ekosistem, ekosistemi oluşturan unsurlar, canlılar arasındaki beslenme ilişkisi, ekosistemlerdeki enerji akışı ve madde döngüleri konularını eğlenerek öğreniyoruz.

 

 

Işınlanmaya hazır mısın? Birlikte çölleri, tropikal yağmur ormanlarını, savanları ve daha birçok büyük ekosistemi keşfe çıkıyoruz. Seni sanal gerçeklik teknolojisi ile büyük ekosistemleri tanımaya davet ediyoruz!

 

 

Su, yaşamımız için hayati önem taşır. Peki, her su içilebilir mi? İçme suyunun özellikleri nasıl olmalı? Kirli suyu arıtmak mümkün mü? Öyleyse nasıl? Birlikte su filtresi tasarlarken bu sorulara yanıt arıyoruz.

 

Hasat kelimesi, ürün kaldırma, ekin biçme işi anlamına gelmektedir. Peki, yağmur suyu hasat edilebilir mi? İÇEM’de bulunan Yağmur Suyu Hasadı Uygulama Alanı’nı bizimle incelemek ve deneyimlemek istiyorsan seni bekliyoruz!

 

 

Deniz seviyeleri yükseliyor, okyanuslar ısınıyor, aşırı yağışlar daha sık görülüyor, daha uzun ve daha yoğun kuraklıklar yaşanıyor… Tüm bunlar ne anlama geliyor? Bu etkinlikte iklim değişikliği, küresel ısınma, sera etkisi, karbon ayak izi gibi birçok konuya değineceğiz.

 

 

İÇEM’de bulunan Mobil Hava Kalitesi Ölçüm ve İzleme İstasyonu’nu ziyaret ediyoruz. Hava kalitesi nasıl ölçülür? Hava kirliliği nasıl oluşur? Hava kirliliği bizi ve çevreyi nasıl etkiler? Bu sorulara birlikte yanıt arıyoruz.

 

 

İÇEM’de bulunan Yenilenebilir Enerji Uygulama Alanı’nı ziyaret ediyoruz. Yenilenebilir enerji çeşitlerini yakından tanıyarak temel çalışma prensiplerini öğreniyoruz.

 

 

 

Geleceği birlikte tasarlıyoruz! Güneş enerjisiyle çalışan arabalar, rüzgâr enerjisiyle aydınlanan sokaklar, akıllı evler ve daha fazlası… Bu etkinlikte yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak doğa dostu, akıllı şehirler tasarlıyoruz.

 

 

Erozyon, toprağın yağış suları ve rüzgarla aşınarak taşınması ve başka yerlerde birikmesi sürecidir. Bu etkinlikte, bitki örtüsünün erozyonu önlemedeki rolünü deney yaparak keşfediyoruz.

 

Balık gübresi ile bitki yetiştirmek mümkün olabilir mi? Akuaponik sistem, su ürünleri yetiştiriciliği ile topraksız tarımın birleştirilmesiyle elde edilen alternatif bir sürdürülebilir üretim yöntemidir. İÇEM’de bulunan akuaponik ünitesini inceleyerek sistemin nasıl çalıştığını öğreniyoruz.

 

 

Ağaç dedektiflerimizden biri olmak ister misin? Seni toprak ve ağaçlara daha yakından bakmaya davet ediyoruz. Bu etkinlikte, İÇEM’de bulunan ağaçların, sağlık durumunu ve toprak kalitesini, gözlem ve ölçüm yaparak inceliyoruz.

 

 

Hayal gücünü gösterme zamanı! Bu etkinlikte atık malzemeleri kullanarak bir ürün tasarlıyoruz. Senin tasarımını görmek için sabırsızlanıyoruz!

 

Organik atıklarımız kompost oluyor! Kompost, organik atıkların kontrollü çevresel şartlar altında biyolojik olarak ayrıştırılması sonucu oluşan faydalı bir geri kazanım ürünüdür. Bu etkinlikte, kompost yapımını öğrenerek deneyimliyoruz.