249438

 

''Bugün bu aşure adalet için kaynıyor''

Etkinlikte konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, adalet vurgusu yaparak, “Aşure, tıpkı ülkemiz gibi çok renkten, çok sesten oluşuyor ama bir bütün olarak güzelliği temsil ediyor. Bugün bu topraklarda adalete her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Çağlayan’dan geliyoruz. Üç belediye başkanımız için adalet arıyoruz: Emrah Şahan, Rıza Akpolat, Ekrem İmamoğlu… Bugün onlar on beş metrekarelik hücrelerde haksız yere tutuluyor. Bu aşure adalet için kaynıyor. Biz de adalet için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

''Kerbela’nın mesajı zalime karşı mazlumun yanında olmaktır''

Etkinlikte söz alan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de Kerbela’nın evrensel mesajını hatırlatarak, şunları söyledi:

''1345 yıl önce yaşanan Kerbela, mazlumla zalimin savaşıydı. Bu mücadele hâlâ sürüyor. Bugün burada aşure paylaşıyoruz ama aslında barışı, umudu ve dayanışmayı paylaşıyoruz. Geçen yıl burada Emrah Başkan vardı, ondan önce Rıza Başkan. Bugün onlar Silivri’de. Selam olsun direnenlere. Hak, hukuk, adalet diyen herkesin yanındayız.''

Tolga Sağ: ''Şimdi biz onun sesi oluyoruz”

Etkinlikte sahne alan halk müziği sanatçısı Tolga Sağ, adalet ve dayanışma vurgulu bir konuşma yaptı. “Bugün aşurelerimiz demokrasi, barış ve özgürlük için kaynasın'' diyen Sağ, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan için ''Başkanlarımız haksız yere tutsak. Ama biz birlikte direneceğiz, birlikte kazanacağız. Emrah Başkan burada olsaydı bizi en güzel şekilde ağırlar, aşureyi birlikte dağıtırdık. Şimdi biz onun sesi oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Erzincan: ''Emrah Başkan’a selam olsun''

Sanatçı Erdal Erzincan ise, Emrah Şahan’ın özel davetiyle etkinlikte yer aldığını belirterek, ''Bugün burada bu güzel tabloyu yaratan Emrah Başkan’a selam olsun. Onu yalnız bırakmadığınız için, onun yol arkadaşlığına sahip çıktığınız için teşekkür ederim. Hep birlikte direnmeye devam edeceğiz'' duygusal duygusal bir teşekkür konuşması yaptı.

''Aşure, bu kez adalet için paylaşıldı”

Etkinliği organize eden Okmeydanı Cemevi, bu yılki aşure geleneğini ''adalet'' temasıyla buluşturdu. Yas-ı Matem oruçlarının ardından paylaşılan aşure lokmaları, sadece inançsal bir ritüel değil; aynı zamanda halkın yanında olma, eşit yurttaşlık ve toplumsal mücadele kararlılığının bir göstergesi olarak anlam buldu.